Árnyak az időn túlról #2 – megjelenési információk

Tavaly márciusban jelent meg az Azilum magazin első különszáma Árnyak az időn túlról címmel 17 darab a Cthulhu-mítoszhoz kapcsolódó novellával, melyek magyar nyelven egészen addig még nem jelentek meg. A kötet további nagyon fontos része a főszerkesztő, Somogyi Gábor Bevezetés a Cthulhu-mítoszba tanulmányának első része, ami teljes terjedelmében elérhető a Magyar H. P. Lovecraft Társaság honlapján. Eltelt egy év, és miközben sorra jelentek meg az Azilum magazinok – a 13. lapszám még rendelhető a vegyesboltból -, Gábor és fordítói csapata elkészült az antológia következő részével.

Ismét 17 darab olyan novella lesz olvasható az antológiában, ami egészen eddig magyar nyelven még nem jelent meg, plusz Gábor tanulmányának második része. Az első kötet 284 oldalas volt, de a második már 378 oldalasra nőtt. Némileg változott a formátum, a tördelés szellősebb lett, az első kötethez képest javult az olvashatóság.

Az Árnyak az időn túlról #2 antológia előrendelési akciója április 17-én fog indulni a vegyesboltban.

Mindenképpen érdemes észben tartani a dátumot és nem csak az előrendelés miatt. Ez most egy nagyon friss információ, ami mondhatni nálunk jelenhet meg először, nagy köszönet érte. Április 17-én ismét Próza Nostra Irodalmi Estek beszélgetés lesz Szegeden, aminek központi témája a Cthulhu-mítosz (!!!), és amin többek közt Somogyi Gábor is részt fog venni, bemutatva a kötetet. Ez egy rendkívül hiánypótló rendezvény,  ha tudsz, mindenképpen menj el és nézd meg, vegyél részt a beszélgetésben, mert ilyen szökőévente csak egyszer fordul elő. Részletes információk hamarosan elérhetők lesznek a beszélgetésről a Próza Nostra irodalmi portál Facebook oldalán.

Az Árnyak az időn túlról #2 novellái:

 • J. G. Warner: Az alvilági titán (Somogyi Gábor fordítása)
 • Arthur Pendragon: A pokoli bölcső (Rátkai Zsombor fordítása)
 • John Glasby: A fekete tükör (Abrudán Katalin fordítása)
 • Steffan B. Aletti: A kastély az ablakban (Somogyi Gábor fordítása)
 • J. Vernon Shea: A sírkert kísértete (Somogyi Gábor fordítása)
 • James Wade: A Mélységlakók (Bőgner Rebeka és Rátkai Zsombor fordítása)
 • Colin Wilson: A lloigorok visszatérnek (Szabó Zoltán „Zoo_Lee” fordítása)
 • Donald A. Wollheim: Árnyak Lovecrafton túlról (Somogyi Gábor fordítása)
 • Eddy C. Bertin: A suttogó falak (Somogyi Gábor fordítása)
 • David Sutton: Démoni (Somogyi Gábor fordítása)
 • Edward P. Berglund & Crispin Burnham: A könyvtári förtelem (Somogyi Gábor fordítása)
 • Joanna Russ: Csónakom (Somogyi Gábor fordítása)
 • Philip José Farmer: Az elsőéves (Szabó Zoltán „Zoo_Lee” fordítása)
 • Basil Copper: A 247-es akna (Mező Szabolcs fordítása)
 • T.E.D. Klein: A fekete hírnök (Hári Katalin fordítása)
 • Frank Belknap Long: Sötét ébredés (Somogyi Gábor fordítása)
 • Richard L. Tierney: Üvöltés a sötétségben (Abrudán Katalin fordítása)

A kötet ára még nincs véglegesítve, de az előzetes tervek szerint 2 000 forint alatt fog maradni, az előrendelési akció, aminek keretében kedvezménnyel rendelheted meg a könyvet, két hétig fog tartani. Lehetőséged lesz megrendelni csak a könyvet, de ha gyűjtő vagy, akkor számodra van egy jó hírünk.

A különszám áprilisi megjelenésétől kezdődően, minden kiadványunkhoz lehetőség lesz gyűjtői díszdobozt rendelni!

Két darab képet már megosztottunk az Instagram és Facebook oldalunkon, ezeken a képeken díszdobozok prototípusai láthatók. A kettő közül az előrendeléshez a bal oldali, oldalra nyitható doboz fog elkészülni, amit a Dunwich Market partnere, a The Gift Forge hazai manufaktúra fog elkészíteni. Kitti és Tamás saját tervezésű, rétegelt fából, lézervágó géppel készítenek egyedi dekorációkat, ékszereket és társasjáték kiegészítőket. Az Arkham Horror LCG-hez (és egyéb társasjátékokhoz) egyedi játékostáblát és rendezőket terveztek, kollekciójuk hamarosan elérhető lesz a DM vegyesboltból is.

A díszdoboz természetesen ugyancsak rétegelt fából fog készülni, méreteit az antológiához igazítottuk, a dobozborítón pedig gravírozott formában a könyvborító fog visszaköszönni. Ez a két kép a tervezési folyamat során készült, hamarosan a kész dobozokról is mutatunk képet, videót. További olyan termékek is fognak érkezni a vegyesboltba, amit a Dunwich Market és a The Gift Forge közösen fog tervezni, ezek mindegyike kizárólag nálunk lesz elérhető, kötődni fognak a lovecrafti rémirodalomhoz, és természetesen kiadványainkhoz is. Külön gyűjtőt tervezünk például a már megjelent Black Aether és Azilum magazinokhoz, és az Árnyak az időn túlról első részéhez is.

Most már nem kell túl sokat várni, április 17-én indul az antológia előrendelése, ha nem szeretnél lemaradni róla, iratkozz fel hírlevelünkre. Semmiképpen ne felejtsd el a Próza Nostra szegedi rendezvényét!

W.W.

Előzetes igényfelmérés utórendeléshez

Elindítjuk a felmérést az összdarabos utórendeléshez, melyben minden eddig kiadványunk szerepel, tehát nem csak az Azilum magazinok. Hangsúlyozzuk, hogy ez…

Információk az Azilum #16 magazin előrendelésével kapcsolatban

Tisztában vagyunk azzal, hogy a jelenlegi magyarországi helyzet nem éppen a legalkalmasabb egy irodalmi magazin megjelenésére, de sajnos bárhogy is…

Változás a szállításban! Foxpost helyett GLS

Az elmúlt napok karbantartásának oka az volt, hogy futárcéget váltottunk, és az új kezelőfelület bevezetése egy kis időbe tellett. Megváltunk…

Előzetes információk az Azilum előfizetéshez

Február 1-én indul az Azilum magazin éves előfizetői akciója, melyben egyszeri megrendelés után, minden 2020-ban megjelenő új Azilum lapszámot (#16,…
Close
0