Tervezett kiadványaink 2019-re és 2020-ra #1 – Azilum

Tegnap elindult az Azilum #15 magazin előrendelése, mely egészen október 9-ig fog tartani. Minden soron következő kiadványunknál az előrendelés időtartama 3-4 hét lesz (minimum három), azért, hogy aki esetleg az indulási hónapban nem tudja megrendelni a kiadványt, annak a következő hónap elején legyen rá lehetősége.

Dolgozunk azon, hogy a kiadványainkból folyamatos készlettel rendelkezzünk, ne csak az előrendelési szakaszban legyenek rendelhetők. Ez nem lesz rövid folyamat, remélhetőleg 2020 második félévétől már meg tudjuk oldani. A magyarországi weird rajongói közösség relatív kis létszámú, bár a Magyar H. P. Lovecraft Társaság munkájának köszönhetően folyamatosan növekszik, jelenleg nem megoldható, hogy egy kiadványunkból 100+ darab álljon készleten. Nyilvánvalóan arra törekszünk, hogy ez megvalósuljon, de ehhez kell némi idő.

2020-tól változnak a megjelenési periódusok, és ehhez kapcsolódik a Azilum magazin és különszámainak (Árnyak az időn túlról #1-2) összdarabos utánnyomása. Úgy terveztük, hogy ez még ebben az évben meg fog történni, de kénytelenek vagyunk átrakni jövőre, tehát januárig még várni kell az utórendelésekre. Természetesen addig lesz mit olvasni bőségesen. Az egyes kiadványok utórendelése csak akkor tud megvalósulni, ha megfelelő számú előrendelés fog érkezni rájuk. Szükség van egy minimális példányszámra, aminek a nyomda nekiáll; egyeztetünk a nyomdával, és amint van pontos információnk meg is osztjuk veletek. Tehát nagyon fontos, hogy ha biztosra akarsz menni, akkor rendeld elő az Azilum #15-öt, mert nem biztos, hogy lesz belőle utánnyomás. Sőt.

2019 – Machen és Cthulhu-mítosz

Tehát az Azilum #15 magazin már előrendelhető, és ezen kívül, a tervek szerint 2019-ben még legalább két kiadvány fog érkezni. Az első egy csodálatos Machen-kötet lesz, melyben a weird irodalom egyik legnagyobb szerzőjének novellái fognak szerepelni, kiegészítve a kötet végén lévő esszékkel. Somogyi Gábort idézve:

„Arthur Machen, Lovecraft mellett, magazinunk „házi szerzője”. Másképpen fogalmazva: lobogónkra tűztük nevét. Eljött az ideje, hogy végre Magyarországon is megjelenjen egy Machen-antológia, amely méltón örökíti meg műveit a magyar olvasóközönség számára. Ezen gondolatok mentén született meg A nagy Pán isten és más szentségtelen történetek című könyv terve.”

Mint minden Azilum és különszáma, hiánypótló lesz a hazai irodalmi színtéren. Többet egyelőre nem szeretnénk elspoilerezni, folyamatosan fogunk információkat megosztani a kötetről. Ami biztos, hogy az Azilum #15 kifutása után fog megjelenni.

A másik tervezett kiadványunk a The Black Aether A mítosz elszabadul! novellapályázatára érkezett művekből készülő antológia. Erről és a TBA további terveiről részletesen a következő bejegyzésben.

2020 – Évi három Azilum és előfizetés

Nem kell egyből lefordulni a székről, jövőre sem lesz kevesebb olvasnivaló, mint idén. A Dunwich Market vegyesbolt az Azilum #10 magazintól vette át a terjesztési – és közvetve a kiadási – feladatokat. Eltelt egy év, és ez az év szükséges volt ahhoz, hogy átlássuk az Azilum mögött álló folyamatokat, a felmerülő igényeket. Ennek eredményeként két változás fog életbe lépni az Azilum életében.

2020-tól évente nem négy, hanem három darab Azilum fog megjelenni. DE! Az egész évre vonatkozó terjedelem nem fog csökkenni, ugyanis az eddigi átlag 120 oldalas terjedelmet növelni fogjuk 160-ra. Tehát nem 4 x 120 oldal, hanem 3 x 160 oldal. Erre azért volt szükség, mert mi túl soknak, sűrűnek találtuk a magazin megjelenési periódusát és a járulékos munkafolyamatok túlságosan is feltorlódtak. Ez még nem jelentette volna egyből a váltást, azonban több olvasó véleményét is kikértük, és úgy tűnik, nem csak mi gondoltuk úgy, hogy szükséges a váltás.

A másik fontos változás az Azilum életében, hogy a 2020-ban megjelenő első számtól fogva lehetőség lesz éves előfizetést választani. Nagyon sokan kértétek, mi is szerettük volna már korábban bevezetni, de ugyancsak szükség volt arra, hogy felmérjük az első egy évet. Az előfizetés csak az Azilum magazinra fog vonatkozni, mivel jelenleg az egyetlen rendszerese megjelenő periodikum a DM kínálatában. Még időben részletes tájékoztatót fogunk adni az előfizetés menetéről és tartalmáról, mit kell tenni.

Természetesen további Azilum különszámok is érkeznek 2020-ban, hiszen hátra van még az Árnyak az időn túlról harmadik kötete, illetve mint mindig, Gábor tartogat még meglepetéseket a közösség számára. Halkan megjegyeznénk, nagyon örülnénk egy Algernon Blackwood kötetnek.

W. W.

Előzetes igényfelmérés utórendeléshez

Elindítjuk a felmérést az összdarabos utórendeléshez, melyben minden eddig kiadványunk szerepel, tehát nem csak az Azilum magazinok. Hangsúlyozzuk, hogy ez…

Információk az Azilum #16 magazin előrendelésével kapcsolatban

Tisztában vagyunk azzal, hogy a jelenlegi magyarországi helyzet nem éppen a legalkalmasabb egy irodalmi magazin megjelenésére, de sajnos bárhogy is…

Változás a szállításban! Foxpost helyett GLS

Az elmúlt napok karbantartásának oka az volt, hogy futárcéget váltottunk, és az új kezelőfelület bevezetése egy kis időbe tellett. Megváltunk…

Előzetes információk az Azilum előfizetéshez

Február 1-én indul az Azilum magazin éves előfizetői akciója, melyben egyszeri megrendelés után, minden 2020-ban megjelenő új Azilum lapszámot (#16,…
Close
0