Szállítás

A Dunwich Market a FoxPost szolgáltatásait használja a rendelések kézbesítéséhez. A megrendelt termékek kiszállítása a raktérkészlettől és a termék elérhetőségétől függően változó. Vedd figyelembe, hogy legtöbb termékünk nem sorozatgyártásban készül – egyedi alkotások -, ezért számos esetben a megrendelés után készül el az adott termék. A termékoldalakon minden esetben feltüntetjük a szállítási határidőt, azonban az minden megrendelésre vonatkozik, hogy a megrendelés teljesítése csak a számla kiegyenlítése után kezdődik el.

Lehetőség van csomagautomatába kérni a csomagot, de lehetőség van házhozszállítást is kérni. Automatás rendelésnél válaszd ki a listából a hozzád legközelebb eső automatát,  országszerte elérhető a szolgáltatás, leginkább bevásárlóközpontokban találhatók az automaták. Ezen a linken meg tudod nézni a csomagautomaták pontos helyét. SMS-ben fogsz kapni egy egyedi, csak általad hozzáférhető kódot, amivel kinyithatod az automata megfelelő ajtaját.

Értesítés kiszállításról

Ezt az e-mailt és/vagy sms-t a FoxPost-tól kapod. Értesítések megérkezésének feltétele a megrendelés során helyesen megadott e-mail cím és sms-képes telefonszám. Ha a fenti értesítések alapján behatárolt várható kézbesítési időpontban vagy címen mégsem tudod átvenni a csomagodat, akkor a szállítást végző partnerünknél lehet érdeklődni a további kiszállításról. A futárszolgálatok munkanapokon, várhatóan 8:00 és 17.00 óra között szállítják a csomagot.

Ahhoz, hogy értesítést kapj a csomagod érkezéséről, nagyon fontos, hogy a megrendelés leadásakor mindenképpen olyan telefonszámot kell megadnod, ami használatban van, mert SMS-ben fogsz értesítést kapni.

  • Használd a +36-os országkódot
  • Ne használj zárójelet se szóközt, se egyéb írásjelet
  • A helyes formátum: +36301234567 (értelemszerűen a saját szolgáltatód kódját használva)

Szállítási határidő

A termékoldalakon minden esetben feltüntetjük a szállítási határidőt, azonban az minden megrendelésre vonatkozik, hogy a megrendelés teljesítése csak a számla kiegyenlítése után kezdődik el. Amennyiben a termék állapota a megrendelés során és/vagy utána megváltozott (nem elérhető, később lesz elérhető, megszűnt stb.), tájékoztatót küldünk, a megrendelés leadásánál megadott email címre. A megrendelés állapotáról az info@dunwichmarket.com e-mail címen tájékozódhatsz. A termék futárszolgálatnak való átadása után, a Dunwich Market nem vállal felelősséget a futárszolgálat hibájából felmerülő késésért.

Amennyiben a megrendelés során hibás, vagy pontatlan adatokat adtál meg, és úgy küldted el a megrendelését, illetőleg bármely okból módosítani szeretnéd az elküldött megrendelésben foglaltakat, mindenképpen vedd fel velünk a kapcsolatot emailben. A megrendelés módosítása csak emailban lehetséges.

Szállítási díjak

A Dunwich Market jelenleg kizárólag magyarországi szállítási címre teljesít megrendelést. A szállítás díja a csomagautomata és a házhozszállítási opció választásától függően változik. Minden esetben ellenőrizd a szállítása költséget! A szállítási költség tartalmazza a csomagolás díját is!

  • Csomagautomata: 890.- Forint
  • Házhozszállítás: 1 400.- Forint

Az át nem vett, visszaküldött csomagok esetén a visszaszállítás díja a megrendelőt terheli, újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének és a visszaszállítás költségének előre történő átutalása esetén áll módunkban ismételten elindítani! A Dunwich Market fenntartja magának a jogot, hogy az átvétel megtagadása miatt visszaszállított csomagok címzettjeinek újabb megrendelést kizárólag előre utalással kifizetett megrendelés esetében teljesít.

Csomagolás

A csomagot házhozszállítás esetében kézbesítéskor a futár előtt minden esetben vizsgáld meg, ha a csomag sérült, kérd jegyzőkönyv felvételét és ne vedd át a csomagot. Utólagos, jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni! Csomagautomata használata esetén ha a csomagod sérült, jelezd nekünk emailben.