Black Aether #1 – Ingyenes PDF verzió

Ft

A The Black Aether Online H. P. Lovecraft Magazin nyomtatott ponyvamagazinjának első száma. 2016/március. Ingyenes PDF verzió.

Cikkszám: DM-BA01/1603 Kategóriák: , Címkék: , , ,

Leírás

Howard Phillips Lovecraft, korának egyik legnagyobb rémtörténet írója jelentette ki ezt a rövid mondatot, ami három szóban foglalja össze azt a zsenialitást, ami Lovecraftből áradt, és amit szerencsénkre nem pazarolt el. Ez a három szó jellemzi a legjobban azt az érzést, amit oly sokszor „az ismeretlentől való félelemként” említünk. A nyitva hagyott gondolatok, meg nem válaszolt kérdések, megmagyarázhatatlan események ötvözete emeli munkásságát a legnagyobbak közé.

Novelláit, fikciót tiszteletlenül kezelték, kíméletlenül átírták, megcsonkították. Munkásságát, halála után, önös érdekből átértelmezték, átdolgozták és a kor marketing gépezetébe süllyesztették. Napjainkban pedig, nézetei miatt támadják.

Legtöbb írása a Weird Tales magazinban jelent meg, ezért döntöttünk úgy, hogy ezen az úton elindulva állítunk emléket munkásságának. Egy olyan magazint hoztunk létre, amiben Lovecrafti és weird, szokatlan és néha hátborzongató történetekkel találkozhatsz kedves olvasó. A Black Aether egy olyan kezdeményezés a magyarországi Lovecraft közösség részére, ami nyitva áll mindenki számára, egy lehetőség, hogy a nyilvánosság elé kerüljön a fiók alján őrizgetett és talán már el is feledett írásod, illusztrációd. Ne habozz jelentkezni, hisz a magazin kifejezetten amatőr írók történeteire specializálódik, de természetesen ugyan úgy, a profik is beküldhetik írásaikat.

A Black Aether nem akar több lenni annál, mint amiért valójában létrejött. A cél a szórakoztatás és az ösztönzés. Felkavarni az állóvizet és arra bíztatni, hogy ragadj tollat vagy billentyűzetet, írd meg azt a régi történetet, amit már rég meg szerettél volna írni, rajzaiddal láttasd a saját szemszögödből az olvasókkal a rettenetet.

A magazin nem tudja helyettesíteni Lovecraft írásait, sem a weird irodalom neves képviselőit, hisz ez lehetetlen. Ezért is kérlek kedves olvasó, úgy tekints majd a kezedben tartott füzet tartalmára, hogy ezt tartsd szem előtt.

Külön köszönöm Farkas Balázsnak a tanulságos beszélgetéseinket, olykor vitáinkat, és külön köszönöm Vígh Dávidnak a bíztatást és szakmai segítséget.

Jó olvasást.

Tomasics József
főszerkesztő


ÚTVESZTŐ: KATUL ÖRÖKSÉGE​
Írta: Pápai Bence
Illusztrálta: Pápai Bence
A történet bevezetésül szolgál az útvesztő világába, egy ősi és elveszett világ első betekintése ez, egy olyan korból, mikor a félelem és rettegés az élet része volt.

A MISKATONIC-DIPLOMA
Írta: Weiner Sennyey Tibor
Illusztrálta: Vígh Dávid – Gr4ss
Történet az egyetemről hazatérő kutatóról, aki társaival megpróbálta magára ölteni az egyetlen, és igazi jelmezét.

SÁRGA ÁRNY
Írta: Lir Morlan
Illusztrálta: Vígh Dávid – Gr4ss
Egy sárga villanás. Egy sápadt maszk. Egy jel, és egy könyv. Néhány szó, néhány felvonás, és a világ örökre más színt ölt.

RIO NEGRO
Írta és rajzolta: Ikarow
Rémület az Amazonas szívében. A képregény első része, a Brazil származású írótól és rajzolótól.

A PRÉSHÁZBAN
Írta: Veres Attila
Illusztrálta: Bolye László

Szex, szerelem, iszonyat a présházban! Ha a kamerák forognak, felfedjük, ami a bőr alatt rejtőzik.

MEGJÖTT A CIRKUSZ
Írta: Vidra Gyula
Illusztrálta: László Márk
Ezt a vérfagyasztó történetet ne lefekvés előtt olvasd, mert a végén úgy jársz, mint annak elbeszélője… vagy inkább elszenvedője…

EGY NAP A TENGERNÉL
Írta: Kökény Pál
Illusztrálta: Papp Virág
Gyilkos ballada, egy békés tengerparti városban, szörnyekkel az időn innen, és azon túlról.

GALÓCA
Írta: Farkas Balázs
Illusztrálta: Papp Virág
A borzalom, amely szétszakította a családot, már ősidők óta szunnyadt a zalai erdőségben.