Black Aether #2 – Ingyenes PDF verzió

Ft

A The Black Aether Online H. P. Lovecraft Magazin nyomtatott ponyvamagazinjának második száma. 2016/június. Ingyenes PDF verzió.

Cikkszám: DM-BA02/1606 Kategóriák: , Címkék: , , ,

Leírás

Kedves Olvasó!

Mindenek előtt meg kell köszönöm a végtelen mennyiségű bíztatást és támogatást, amit tőled kaptunk az első szám megjelenése után. Köszönettel tartozom, a javaslatokért, a kritikákért, az ötletekért, de legfőképp, köszönettel tartozom a kinyilvánított bizalomért. Hihetetlen büszkeséggel tölt el, hogy a magazin első számának megjelenése után közel három hónappal, kijelenthetem, hogy a Black Aether magazin már az első számmal elérte a kitűzött célt.

Ösztönözte, inspirálta a magyar amatőr és képzett írókat, grafikusokat!

Ezt semmi sem bizonyítja jobban, mint hogy a kezed benn tartott magazinban immár 15(!) Lovecrafti, weird történetet olvashatsz, rövidebbet vagy hosszabbat. Azonban abban biztos vagyok benne, legyen bármilyen rövid is egy történet, kellőképpen tud szórakoztatni, borzongatni és nem egy esetben olyan történéseket tud eléd tárni, amik elgondolkoztatnak a tér és az idő végtelen kapcsolatáról. A Black Aether magazin második számában, ismét minden történethez egyedi illusztráció készült, amik vissza adnak egy-egy eseményt, hangulatot vagy érzést a grafikus szemével láttatva azt.

A magazin 25 ember – író, grafikus, tördelő, szerkesztő – munkájának az eredménye, és azt hiszem, mindannyiunk nevében kijelenthetem, hogy ismét egy olyan magazin hoztunk együtt létre együtt, ami lehetőségeihez képest, méltón állít emléket H. P. Lovecraft munkássága előtt.

A Black Aether nem akar több lenni annál, mint amiért valójában létrejött. A cél a szórakoztatás és az ösztönzés. Felkavarni az állóvizet és arra bíztatni, hogy ragadj tollat vagy billentyűzetet, írd meg azt a régi történetet, amit már rég meg szerettél volna írni, rajzaiddal láttasd a saját szemszögedből az olvasókkal a rettenetet.

A magazin nem tudja helyettesíteni H.P. Lovecraft írásait, sem a weird irodalom neves képviselőit, hisz ez lehetetlen. Ezért is kérlek kedves olvasó, úgy tekints majd a kezedben tartott füzet tartalmára, hogy ezt tartsd szem előtt.

Külön köszönöm Körtvélyes Ákosnak áldozatos munkáját, ami által a Black Aether magazin ismét előrébb lépett egyet a még előttünk álló hosszú úton.

Jó olvasást.

Tomasics József
főszerkesztő


Borító: Juhász Ernő
Tördelés: Körtvélyes Ákos

Halszag, villámok és alvó Istenek
Írta: Bacsai Gábor
Illusztrálta: Vígh Dávid

Egy origofalvi füstös kocsmában feltárul Hollópadlás misztikus/rejtett dimenziója és Izmuth városában eltűnnek a halk a vízből. Cthulhu-mítosz szerepjáték szatíra sorozat, első része.

A labirintus
Írta: Britpopper
Illusztrálta: Vígh Dávid

Egy maroknyi kutató a dél-amerikai dzsungel mélyén, rábukkan az évezredek óta álló templomra, ahol a végtelen, kozmikus rettenet várja őket.

A mezőőr
Írta: Cotter Blackstone
Illusztrálta: Baukó Dániel

Az isten háta mögötti faluban a magának való, és a lelkiismeretet csupán messziről ismerő mezőőr a gázcseretelep sötétjében különös trófeát talál.

Ha feljőnek a csillagok
Írta: Fagyal Béla
Illusztrálta: Baukó Dániel

Aki kíváncsi, hamar megöregszik – tartja a bölcs mondás. De mi történik azzal, aki túl mohón fürkészi a titkokat? Van, ami rosszabb a gyors öregedésnél is.

Egy csillag halála
Írta: Katkó György
Illusztrálta: Kiss Kata

A csillagok olyanok, mint mi, emberek. Megszületnek, élnek, éreznek… Viszont félnek is, rettegnek, megőrülnek és meghalnak. Akárcsak mi, emberek.

la mer
Írta: Kökény Pál
Illusztrálta: László Márk

Két szerelmes az átkozott víz ellen egy kifordult Bonnie és Clyde történetben. Sikerül kivitelezni a tökéletes bűntényt?

Lebbencs-Cthulhu
Írta: Komor Zoltán
Illusztrálta: László Márk

Miféle rémség bújt a lebbencses kondérba a falunapon, és miféle névtelen szörny nyújtogatja fenyegető tészta-polipkarjait a falusiak felé? Végül mindekit utolér a zsíros-tészta kárhozat?

Az időtlen hírnök
Írta: Lir Morlan
Illusztrálta: Juhász Ernő

Bármely árny mélyén, bármely szó visszhangjában, bármely pillantás változásában megbújhat az ősi gonosz.

Ablak az ötödiken
Írta: Orosz István
Illusztrálta: baukó Dániel

Az ablakon ki lehet nézni, képet alkotni a külvilágról, büntetlenül leskelődni. Mi történik ha az ablakunkon valami más is bepillant kintről.

A Sziget
Írta: Prágai Benedek
Illusztrálta: Gracza Balázs

A sziget mélyén, ezer arc között, csak az örök kétségbeesés vár. Gyanakvás. Félelem. Rettegés az ősi sziget árnyékában.

Csapda
Írta: Ronil Caine
Illusztrálta: Juhász Ernő

„A kíváncsiság nem elég indok arra, hogy veszélybe sodord magad.” (Lőrincz L. László)

Vegetáció
Írta: Varga István
Illusztrálta: László Márk

Felfelé tekintünk, keressük a kozmoszban a félelem gyökerét. El sem hinnénk, hogy a körülöttünk lévő természet is lehet bosszúálló.

Sellő
Írta: Craz
Illusztrálta: Gracza Balázs

Tiszavirágzás. Ha sok ezer élőlény hal meg egy időben, egy helyen, kinyílnak bizonyos kapuk.

Olyan más ma
Elvont vers
Egész(s)égrecept
Írta: Vasas Marianna
Illusztrálta: Somogyi Gábor Gabo

Levél egy macskáról
Írta: Vidra Gyula
Illusztrálta: Kiss Kata

Titokzatos álombéli piramis. Összemosódik a képzelet és a valóság. Egy dolog biztos, a különleges macska létezik. Ha van macskád, öleld magadhoz.