Black Aether #3 – Ingyenes PDF verzió

Ft

A The Black Aether Online H. P. Lovecraft Magazin nyomtatott ponyvamagazinjának harmadik száma. 2018/szeptember. Ingyenes PDF verzió.

Cikkszám: DM-BA03/1609 Kategória: Címkék: , , ,

Kedves Olvasó!

A Black Aether magazin mérföldkőhöz érkezett a harmadik számával. Ez a harmadik szám győzött arról, hogy a magazinra van igény és a hazai közösség támogatja ezt a kezdeményezést. Egyre több novella érkezik, egyre több grafikus csatlakozik a Black Aether csapatához, ami egyre több munkát és egyre több felelősséget jelent.

A harmadik számmal a magazin koncepciója kiforrott. Tettünk kitérőt a humor világába, belekóstoltunk a bizarr történetekbe, megismertük a horror különböző rétegeit, de ami a legfontosabb, olvastunk olyan Lovecraft ihlette történeteket, amik után elégedetten és kavargó gondolatokkal fejünkben dőlhettünk hátra. Kezdünk felnőni a feladathoz és éppen ezért, mint minden, a magazin is formálódik.

A Black Aether magazin, a következő számaitól kiemelten koncentrál H. P. Lovecraft szellemi örökségére. Előtérbe helyezi azokat az alkotásokat, amik követik az elveket, amiket Lovecraft vallott a rémtörténetekről, és azok írásáról. Természetesen továbbra is teret adunk azoknak a rémtörténeteknek, weird novelláknak, amik nem köthetőek szorosan H.P. Lovecraft munkásságához, de azonos megítélés esetén, valószínűleg az a történet fog megjelenni, amelyik kötődik Lovecraft kozmikus horrorjához. A The Black Aether minden egyes kezdeményezésének célja, hogy megőrizze, lehetőségéhez képest tovább vigye Lovecraft szellemi örökségét. Ebből az okból kifolyólag kell kiemelt figyelmet fordítani a Black Aether magazinra is, hogy megfeleljen elsődleges céljainak. Tovább vigye a Lovecrafti kozmicizmust, a kozmikus horrort és alkotásra ösztönözze a hazai magyar amatőr írói közösséget.

Amíg én szerkesztem a magazint, a „hullámzó” tartalom meg fog maradni, a novellák közt érezhető markáns különbségek, hozzátartoznak a koncepció alapjaihoz. Ha a Black Aether magazin nem biztosít lehetőséget azoknak a feltörekvő, nem egy esetben elsőnovellás íróknak, grafikusoknak, akikkel máshol szóba sem állnak, lehetőségük sincs arra, hogy nyomtatásban megjelenjen az írásuk, eljusson az olvasókhoz az alkotásuk, akkor jelen pillanatban nincs más lehetősége a feltörekvő tehetségeknek. A Black Aether büszke erre a feladatra, büszke minden egyes történetre, ami nálunk jelenhetett meg először, legyen akár profi, vagy akár amatőr annak alkotója.

A harmadik szám, tartalmazza H.P. Lovecraft Nathicana című versének fordítását – pontosabban újrafordítását -, Vachter Ákostól. Ákos kifejezetten a Black Aether magazin részére ajánlotta fel, hogy nálunk jelenjen meg először a versfordítás. Ez egy nagyon megtisztelő lehetőség a magazin számára.

A Black Aether nem akar több lenni annál, mint amiért valójában létrejött. A cél a szórakoztatás és az ösztönzés. Felkavarni az állóvizet és arra bíztatni, hogy ragadj tollat vagy billentyűzetet, írd meg azt a régi történetet, amit már rég meg szerettél volna írni, rajzaiddal láttasd a saját szemszögedből az olvasókkal a rettenetet.

A magazin nem tudja helyettesíteni H.P. Lovecraft írásait, sem a weird irodalom neves képviselőit, hisz ez lehetetlen. Ezért is kérlek kedves olvasó, úgy tekints majd a kezedben tartott füzet tartalmára, hogy ezt tartsd szem előtt.

Külön köszönettel tartozom Fükő Renátának, hogy elvállalta a korrektúra nem mindig hálás feladatát,  és külön köszönöm Ámon Attilának, hogy a kritikus időszakban a magazin rendelkezésére állt.

Jó olvasást.

Tomasics József
főszerkesztő


Borító: László Márk
Korrektúra: Fükő Renáta
Töredelés: Körtvélyes Ákos

VISSZATÉRÉS AZ ÉJFÉLI ISKOLÁBA
Írta: Veres Attila
Illusztrálta: Ámon Attila

“Az én falum határ. Az én falum kapu. Az én falum temető.”

EMBERTEST
Írta: Farkas Balázs
Illusztrálta: Juhász Ernő

“Egy fészerben hevert, amíg rá nem találtak. Most elmondja a kozmosz titkait.”

A MEZŐŐR
Második fejezet
Írta: Cotter Blackstone
Illusztrálta: Kiss Kata

„A bizarr szeánsz felfedése után a mezőőr élete nem várt fordulatot vesz. Különös hatások arra engedik következtetni, az öngyilkos fiatalok esete túlmutat az ismert világon.”

BODY FARM
Írta: Cotter Blackstone
Illusztrálta: Gracza Balázs

„A patológiahallgatóknak szánt kutatólétesítmény, bizonyos földöntúli erők számára más jelentéssel bír. Borzalmas események színhelyévé válik.”

NAGYAPÁM SZOBRAI
Írta: Bojtor Iván
Illusztrálta: Vígh Dávid Gr4ss

„Ne keresgéljünk a régi lomok között, mert még valami olyasmit találunk, amire nem is akartunk emlékezni.”

KALAMÁRIS
Írta: Delaney D’Arcy
Illusztrálta: Ámon Attila

“Az alkotói válság őrült dolgokra kényszerítheti az írót. Hol van a határ, mikor még a kéz veti a papírra a szavakat, és nem…”

VÉGTELENBE NYÍLÓ ABLAK
Írta: Szűcs Sándor
Illusztrálta: Vígh Dávid Gr4ss

„Az éjszakába belehasító fülsértő vijjogás, az óramutató elviselhetetlen kattogása, és az a harmadik hang. Amikor fém szerszámmal csikorogva karistolják az üveget.”

HALSZAG, VILLÁMOK ÉS ALVÓ ISTENEK
Második fejezet
Írta: Bacsai Gábor
Illusztrálta: Báti László Gábor

„A doktor és társai izmuthi kalandja folytatódik, körvonalazódik a munka és belekeverednek egy héroszok közti kocsmai hirrigbe.”

SEBHELYEK
Írta: Bella Katalin
Illusztrálta: Baukó Dániel
„A torz külső mögött érző lélek bújik meg. De vajon mi lehet legbelül?”

ÁRNYOLTÁR
Miskatonic-mesék
Írta: Lir Morlan
Illusztrálta: Ámon Attila

„Ha megérint az ősi erő, már csak egy irányba lökhet az úton. Előre.”

SZENTLÉLEK-URADALOM
Írta: Molnár Csaba
Illusztrálta: Juhász Ernő

„Vajon kísértetek tanyája a romos kúria? Vagy egészen más ütötte föl a fejét az elhagyatott birtok épületei között? Valami, ami borzalmasabb, mint a szellemek.”

SZÜRKE
Írta: Czap Ferenc
Illusztrálta: Báti László Gábor

„A városban van, akit keres a rendőrség. A ködös, szürke valóság eltakarja valódi arcát.”

NATIKÁNA
(H.P. Lovecraft: Nathicana)
Fordította: Vachter Ákos
Illusztrálta: Juhász Ernő

Scroll to top
Close