Black Aether #5 – Ingyenes PDF verzió

Ft

A The Black Aether Online H. P. Lovecraft Magazin nyomtatott ponyvamagazinjának ötödik száma. 2017/március. Ingyenes PDF verzió.

Cikkszám: DM-BA05/1703 Kategória: Címkék: , , ,

Kedves Olvasó!

Egy évvel ezelőtt, 2016. márciusában jelent meg az első Black Aether magazin, amivel egy régi álom valósulhatott meg. Eltelt egy év, ami egy nonprofit magazin életében igen csak hosszú időnek számíthat, hisz induláskor koránt sem volt biztos az, hogy a magazin életképes lesz, vagy éppen, hogy lesz helye a hazai H. P. Lovecraft közösség mindennapjaiban. Azt hiszem kijelenthetem, hogy a Black Aether magazin fontos és meghatározó részévé vált a hazai közösség életének.

Semmi sem bizonyítja ezt jobban annál, minthogy folyamatosan csatlakoznak új írók és grafikusok a Black Aether alkotói közösségéhez egyaránt, egyre több alkotó érzi biztos támpontnak a magazint. Dajka Gábor és Domboróczki Dávid neve ismerős lehet, hisz stabil tagjai a közösségnek, ők ketten egy közös novellával szerepelnek a magazinban, ami az egri katakombákban eonok óta rejtőző rettenetet hozza el nekünk. Új alkotóként csatlakozott a magazinhoz a képregényes körökből ismert ikerpár, Békefi Ákos és Tamás (Gombalovas). Ákos egy nagyon remek, az első világháború olasz frontján játszódó rémtörténetet küldött a magazin részére, amiben magyar katonák kényszerülnek szembenézni a rettenettel.

A hazai alkotói közösség folyamatosan bővül, az írók és grafikusok végre meg merik mutatni alkotásaikat, amiket eddig a fiók mélyén őrizgettek.

A Black Aether magazin szerkesztése nem csak hálás feladat, de felelősséggel is jár. A magazin segítségével formálódik a hazai rémtörténet írás, ami hamarosan ki is fog teljesedni, az írói közösség egyre jobban ráérez a rémtörténetek ízére, egyre színvonalasabb alkotások születnek. Ennél többet pedig nem érhet el egy magazin.

Ugyan akkor a fejlődés megállíthatatlan, újabb tervekkel és projektekkel színesítjük és segítjük 2017-ben is a magyarországi H. P. Lovecraft közösséget. Az egykor volt hobbi, kezd hivatássá alakulni.

A magazin nem tudja helyettesíteni H.P. Lovecraft írásait, sem a weird irodalom neves képviselőit, hisz ez lehetetlen. Ezért is kérlek kedves olvasó, úgy tekints majd a kezedben tartott füzet tartalmára, hogy ezt tartsd szem előtt.

Jó olvasást.

Tomasics József
főszerkesztő


Borító: Baukó Dániel
Korrektúra: Fükő Renáta
Töredelés: Körtvélyes Ákos

Halpofa

Írta: Balogh József
Illusztrálta: Békefi Tamás

Gyerekként néha követünk el szörnyű dolgokat. Felnőve vajon megismételjük őket?

Város a város alatt

Írta: Dajka Gábor és Domborózcki Dávid
Illusztrálta: Baukó Dániel

A város alatti alagutak feltérképezése egyszerű rutinmunkának indult.

Fent a mélyben

Írta: Békefi Ákos /Gombalovas/
Illusztrálta: László Márk

Az első világháború olasz frontján harcoló feleknek nem csak egymással kell élet-halál harcot vívniuk. A senkiföldje mélyén a rettenet ébredezik

A Ház
H.P. Lovecraft: The House

Fordította: Laki Péter
Illusztrálta: Ámon Attila

Szorozva nullával

Írta: Veres Attila
Illusztrálta: Békefi Tamás

Abaddon Travels. Utazzon velünk az élményért, maradjon örökre.

Borzalom a Reid-házban

Írta: Bella Katalin
Illusztrálta: Vígh Dávid Gr4ss

Mikor a legsötétebb éjszakán a bekopogtat hozzád a rettenet, ne felejtsd el kulcsra zárni az ajtót!

Scroll to top
Close
Theme by SiteOrigin