Pető Zoltán: Rejtett hold

Végtelen utazás időn és téren át, a weird irodalom és a dark fantasy elfeledett világába. Bemutatkozó vers-, és novellaválogatás Lord Dunsany és Clark Ashton Smith magyarországi követőjétől.

Az ebook az ingyenes Calibre programmal készült. Az esetleges technikai anomáliákért előre is elnézést kérünk.

A letöltéshez nem szükséges regisztráció!

Válaszd ki és a linkre kattintva töltsd le az kívánt formátumot::
Cikkszám: DM-PZRH-EB/2020 Kategória: Címkék: , , , ,

„Minden láthatóhoz valami láthatatlan tapad, a hallhatóhoz a hallhatatlan, az érzéshez az érezhetetlen. S talán a gondolkodáshoz is a gondolhatatlan.” – Novalis

Pető Zoltán az I. Országos H. P. Lovecraft Találkozón izgalmas előadásában Lovecraft és Clark Ashton Smith kapcsolatát, munkásságuk filozófiai hátterét mutatta be nagy szenvedéllyel.

A Rejtett hold költeményei és novellái a régmúltba kalauzolnak el minket. Járjunk bár a XIII. századi Itáliában, vagy az Ókori Hellász hőskölteménybe illő tájain, esetleg olyan, az írott történelem előtti időkben, melyekről már csak legendák mesélnek, korok és kultúrák elevenednek meg előttünk, miközben ismerős szereplők vonulnak fel a gondosan beállított díszletek között. Olyan korszakokat ismerhetünk meg, amelyekben tudomány, művészet, hit, okkultizmus, boszorkányság és rettegés szorosan összefonódtak.

A történeteket olvasva a fikcióírás múltjába is térünk vissza. Abba az elveszett múltba, amikor a tudományos fantasztikum, fantasy és horror nem váltak el egymástól. Így nem is csodálkozhatunk azon, hogy ezek a történetek olvasók széles táborát képesek megszólítani, a kalandok és a küzdelem kedvelőitől, egészen a feszült thrillerek és történelmi krimik rajongóiig.

Pető Zoltán felhívja a figyelmünket arra, hogy a rémirodalom nem csupán letaglózó rémlátomás, de kapaszkodó is egyben: hinni enged abban, hogy bár körülöttünk szinte minden múlandó, de az alkotó szellem örök.

Tartalom

• Szujó Norbert előszava
• A Munroe-klán (2010-2018)
• Fekete próféta (2014)
• Septimus (2003)
• Rejtett hold (2018)
• Az idő mögül (2019)
• Emlékezet (2007)
• Engesztelő áldozat (2017)
• A Triptichon (2020)

Kiadja a TBA Könyvek, 2020
Felelős szerkesztő: Tomasics József
Borítógrafika: PiCKMN Brothers
ISBN 978-615-6181-02-2
(CC-BY-NC-SA-4.0)

Scroll to top
Close