Vachter Ákos: Rémálompor

2 990 Ft

Vachter Ákos verseskötete, melyben saját költeményei mellett többek közt H. P. Lovecraft, Neil Gaiman, Jane Yolen, Edward Gorey versfordítások, továbbá Charlton Mines Lewis egyik történetének fordítása is megtalálható.

A kötet folyamatosan rendelhető, szállítási idő 7 nap.

Gmail használata esetén a Promóciók és Frissítések lapfül alatt is ellenőrizd a megrendelés értesítőit!

Cikkszám: DM-RMLMPR/1907 Kategóriák: , Címkék: , , , , ,

Leírás

“..de ​a mágikus porból, mit az ágy alatt őrzök,
a főztömbe elég egy kicsiny csipet,
hogy puhára párolják könnyen a gőzök
akár a legvénebb szikkadt szivet.

Ez a könyv jobbára szörnyekről, álmokról szól, és az elmúlt évek során, többnyire tizenöt és huszonöt éves korom között rám tört verseimből úgy válogattam össze, hogy az egyes darabok egy a Mélységes Éjszakába tett utazás különböző állomásairól küldött képeslapok legyenek. A magam részéről és csakis onnan, inkább egy gyógyíthatatlan betegséghez hasonlítanám az írást, főleg a versekét. Bizonyos időközönként jön, és nem áll meg az ajtóban és kopog, hogy megkérdezze, bejöhetek? Nem zavarok? Csak rád töri az ajtót, aztán felforgatja a szobát. Néha kifejezetten rosszkor jön és azt kívánod, bár sose jönne többé. De tudod, hogyha úgy lenne, nem tudnál élni.”

Vachter Ákos 1985. okbóber 29-én született Veszprémben, teliholdkor. Szereti a túrórudit, a verseket, a robotokat, a mézes krémest, a fantasy irodalmat, a meséket, a nhazgulokat, a kendot, a lovakat, a madarakat, az éjszakát és a napsütést, a felhőkben rejtőző dinoszauruszokat, a különös embereket, a hulló csillagokat, a sárkányokat, a ritka teákat és az erős kávét, ismeretlen erdőket járni, a rendet, a mosolyt, a horrorfilmeket, ahol rendszerint a szörnyeknek szurkol, a szelektív szemétgyűjtést, a rendetlenséget, a japán kultúrát, és az ó-germán mitológiát,mindent, ami nagyon régi, és mindent ami nagyon új, a magas kilátókat, a sóskát, a lovagokat, a dallamos zenét, a tücsökciripelést, az őszibarackot, a folyókat és a tengereket, mindenféle játékokat, a titkokat, füvön mezítláb szaladni, a hősöket és a csokitortát,a mágikus dolgokat, az esőt, a körhintát…..és még sok, sok, sok miden mást.

Nem szereti a legyeket, az idióta tv műsorokat, a tömeget és a sört.

Ez az első verseskötete.

Shirokuma, Budapest, 2013
234 oldal
ISBN: 9789638971159
IllusztráltaPataki Gábor

További információk

Tömeg 0.7 kg